Як позбутися нікотинової залежності: ефективні способи та поради

0 Comments

Нікотинова залежність є найпоширенішою формою залежності у суспільстві. Багато людей, які почали курити в молодості або навіть у дитинстві, стикаються з неймовірною складністю у спробі позбавитися цієї звички. Нікотинова залежність не тільки завдає серйозної шкоди здоров'ю, але й згубно впливає на якість життя та фізичну активність кожного курця.

Однак є хороші новини! Більшість людей здатні успішно подолати нікотинову залежність та повернутися до повноцінного життя без шкідливого впливу сигарет. Існує безліч способів боротьби з цією залежністю, які ми розглянемо у цій статті.

Основна умова для успішного позбавлення нікотинової залежності – це сильне бажання людини змінити своє життя. Разом із цим бажанням йдуть й інші сильні мотивації: бажання покращити здоров'я, заощадити гроші, повернути свободу та контроль над своїм життям. Зараз ми розглянемо кілька ефективних методів боротьби з нікотиновою залежністю, які допоможуть вам розпочати новий розділ у вашому житті без цигарок.

Як можна позбутися нікотинової залежності
МетодОпис
1Нікотинова заміна
2Прийом препаратів
3Психологічна підтримка
4Терапія відмови від куріння
5Альтернативні методи: акупунктура, гіпноз

Найпростіше позбавитися шкідливої ​​звички на першій стадії. Крім нікотинозамінників (нікотинова жуйка, спреї, пластир) використовують психотерапію. На інших стадіях фармакологію застосовують інтенсивніше.Препарати від тютюнової залежності бувають двох видів: які містять нікотин та які його замінюють.

Як позбутися нікотинової залежності самостійно?

Вам потрібно боротися з можливим нікотиновим голодом

  1. Випивайте 6-8 склянок води на день.
  2. Нервуючи, зробіть глибокий вдих, затримайте повітря та спокійно видихніть – бажання нагрубити зникне!
  3. Займайтеся спортом, гуляйте разом із людьми, які також не вживають нікотин.
  4. Жуйте жуйку без цукру.
  5. Не їжте солодощів.

Як швидко подолати нікотинову залежність?

Рекомендації, як побороти психологічну залежність від куріння

  1. Розберіться із причинами. …
  2. Розвійте ілюзії. …
  3. Відмовтеся від медикаментів. …
  4. Живіть звичним укладом. …
  5. Довіряйте перевіреній інформації. …
  6. Дивіться простіше життя. …
  7. Цінуйте дружбу. …
  8. Діліться своїм досвідом.

Скільки потрібно часу, щоб очистити організм від нікотину?

2 години після відмови від куріння – виведення нікотину з організму, перші прояви абстинентного синдрому. 12 годин – виведення з організму окису вуглецю, полегшення дихання. 48 годин – нюх та смак загострюються. 2-3 неділі – абстинентний синдром повністю припиняє нагадувати себе, самопочуття помітно поліпшується.

Скільки триває ламання від нікотинової залежності?

Скільки триває синдром скасування Виразність синдрому скасування нікотину максимальна у перші 24-72 години після відмови від сигарет1. Потім неприємні відчуття слабшають і найчастіше зникають протягом 3-4 тижнів1. Однак у 40% курців симптоми синдрому відміни можуть зберігатися довше1.

Related Posts