Проблеми з прийомом метформіну: чому випивати його не можна

0 Comments

Метформін є одним із найбільш широко застосовуваних препаратів для лікування діабету 2 типу. Однак, незважаючи на його популярність, є певні причини, чому деяким людям не рекомендується вживати його.

По-перше, метформін може спричиняти різні побічні ефекти. До найпоширеніших їх ставляться розлади шлунка, зокрема діарея, нудота і біль у животі. Ці симптоми можуть бути особливо тяжкими для людей із чутливим шлунком або проблемами із травленням.

По-друге, метформін має певні протипоказання, і його не слід приймати в деяких випадках. Наприклад, метформін може бути небезпечним для людей із захворюваннями нирок або печінки, оскільки він може погіршити їх функцію. Крім того, існують деякі ліки та стан здоров'я, з якими метформін може взаємодіяти негативно, що також робить його нерекомендованим для прийому.

Таким чином, перед тим, як приймати метформін, необхідно проконсультуватися з лікарем. Тільки він зможе оцінити всі плюси та мінуси препарату та ухвалити рішення про його прийом в індивідуальному порядку.

Чому не можна пити метформін
ПричинаОпис
За вікомМетформін протипоказаний для дітей віком до 10 років і людей похилого віку старше 80 років.
У зв'язку з вагітністюМетформін протипоказаний для вагітних жінок, так як може пошкодити плоду, що розвивається.
За наявністю захворювань нирокМетформін протипоказаний для людей із хронічною нирковою недостатністю або порушенням функції нирок.
За наявністю захворювань печінкиМетформін протипоказаний для людей із захворюваннями печінки або порушенням функції печінки.
За наявністю алкогольної інтоксикаціїМетформін протипоказаний при активному вживанні алкоголю або після алкогольної інтоксикації.

Чим шкідливий метформін для організму людини?

Однією з головних причин побоювання при призначенні метформіну є ризик розвитку лактатацидозу за наявності будь-яких станів, що супроводжуються гіпоксією. Лактатацидоз дуже рідкісний, але потенційно смертельним ускладненням.

Що буде, якщо довго приймати метформін?

Метформін є одним із найбільш широко використовуваних гіпоглікемічних засобів для прийому внутрішньо. Небажаним побічним ефектом лікування метформіном та іншими бігуанідами є порушення обміну вітаміну В12, асоційоване зі зниженням рівнів вітамінів В12 у сироватці крові, особливо на тлі дефіциту кальцію.

Які побічні явища від метформіну?

Порушення з боку шкіри та підшкірних тканин: Дуже рідко: шкірні реакції такі, як еритема, свербіж, висипання. Порушення з боку печінки та жовчовивідних шляхів: Дуже рідко: порушення показників функції печінки та гепатит; після скасування метформіну ці небажані явища повністю зникають.

Чим корисний та шкідливий метформін?

Метформін сприяє зниженню рівня глюкози в крові по можливості до показників норми. Якщо ви страждаєте надмірною вагою, тривале застосування метформіну сприяє зниженню ризиків розвитку ускладнень цукрового діабету. Метформін призводить або до стабілізації маси тіла або до помірної втрати ваги.

Related Posts