Історія романтизму: де розквітало бажання, чуттєвість та ідеали

0 Comments

Романтизм – це епоха в культурі та мистецтві, яка охопила Європу та Америку наприкінці XVIII та у першій половині XIX століть. Він виник у Франції, а потім поширився у всьому світі, включаючи Росію. Головними рисами романтизму були емоційність, експресивність, інтерес до природи, напруженість духовного життя, прагнення свободи та самовираження.

Найяскравіша реалізація романтизму була у літературі та мистецтві. Представники цього напряму писали вірші, романи, драми, створювали картини та скульптуру, а також музику. Вони прагнули висловити свої внутрішні переживання та почуття, а також передати своє бачення світу. Їхні твори найчастіше були насичені сильними емоціями, драматичними подіями та яскравими образами.

Однією з ключових тем романтизму була любов до природи. Романтики захоплювалися її красою та величчю, бачили у ній відбиток своїх власних переживань і почуттів. Вони часто зображували природу у своїх творах, описуючи її у ніжних та яскравих фарбах. Природа ставала для них джерелом натхнення та ідеалом гармонії та краси.

Де був романтизм
ШколаПредставникиКраїнаПеріод
Німецький романтизмЙоганн Вольфганг Гете, Фрідріх Шлегель, Йоганн Георг ХаманнНімеччинаXVIII-XIX століття
Англійський романтизмВільям Уордсворт, Семюел Кольрідж, Джон КітсВеликобританіяКінець XVIII-початок ХІХ століття
Французький романтизмВіктор Гюго, Олександр Дюма, Жорж СандФранціяXIX століття
Італійський романтизмАлессандро Манцоні, Джорджо БассаніІталіяXIX століття
Російський романтизмОлександр Пушкін, Михайло Лермонтов, Федір ТютчевРосіяПочаток ХІХ століття

Де з'явився романтизм?

Романтизм вперше виник у Німеччини, у колі письменників та філософів Єнської школи (В. Г. Ваккенродер, Людвіг Тік, Новаліс, брати Фрідріх та Август Шлегелі). Філософія романтизму була систематизована у працях Ф.

Якого року зародився романтизм?

Романтизм (фр. romantisme) — ідейна, художня, літературна, музична та інтелектуальна течія, що виникла в європейській та американській культурі XVIII – першої половини XIX століть, де пік припав приблизно на період з 1800 по 1850 рік.

Коли романтизм виник у Росії?

Російський романтизм – напрям у мистецтві Російської імперії, пік розвитку якого відноситься до 1810-му — 1830-му рр.. Російські романтики відчували вплив німецького та англійського романтизму, проте цей напрямок мало в Росії ряд особливостей.

Що притаманно романтизму?

Набрав популярності романтизм наприкінці XVIII – на початку XIX століть. Для романтизму характерно утвердження самоцінності духовного та творчого життя людини. Зображення сильної (часто бунтарської) пристрасті та характеру. А також, зображення одухотвореності та цілющих природи.

Related Posts